Γυναικολογικό Υπερηχογράφημα

СНПЧ А7 Уфа, обзоры принтеров и МФУ

Το γυναικολογικό υπερηχογράφημα μας επιτρέπει να ελέγξουμε την ανατομία των έσω γεννητικών οργάνων της γυναίκας και να αποκλείσουμε παθολογικές καταστάσεις, οι οποίες μπορούν να επιβαρύνουν την υγεία και γονιμότητα της.

Ενδείξεις

Υπερηχογραφικός έλεγχος των έσω γεννητικών οργάνων συστήνεται για όλες τις γυναίκες όλων των ηλικιών, ωστόσο ενδείκνυται στις εξής περιπτώσεις:

  • Πυελικός πόνος (μητρικά)
  • Ανεξήγητη κολπική αιμορραγία
  • Βαριές περίοδοι (έντονοι πόνοι ή έντονη αιμορραγία κατά την περίοδο)
  • Αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση
  • Γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας
  • Προληπτικός έλεγχος για κακοήθειες των ωοθηκών
  • Έλεγχος ανάπτυξης ινομυωμάτων, πολύποδων και κύστεων των ωοθηκών
  • Ύπαρξη ενδομήτριου σπειράματος (σπιράλ)

 Διαδικασία

Το γυναικολογικό υπερηχογράφημα μας δίνει μια σαφή εικόνα των γεννητικών οργάνων σας και μας βοηθάει να προσδιορίσουμε την πιθανή αιτία του προβλήματος που σας απασχολεί. Συνήθως διενεργείται στο πρώτο μισό του κατά μηναίου κύκλου. Αρχικά, γίνεται διακοιλιακός έλεγχος της περιοχής. Ωστόσο, η βασική εξέταση διενεργείται με διακόλπικο υπερηχογράφημα, γι’ αυτό και η γυναίκα θα πρέπει να βρίσκεται σε θέση λιθοτομίας (γυναικολογικής εξέτασης). Η διακολπική μέθοδος προτιμάται αντί της διακοιλιακής, καθώς με αυτήν η υπερηχογραφική κεφαλή φτάνει πιο κοντά στα έσω γεννητικά όργανα.

Η εξέταση αυτή δεν είναι ευχάριστη για τις περισσότερες γυναίκες, είναι όμως ασφαλής και ανώδυνη.  Η διάρκειά της είναι περίπου 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ανιχνεύσουμε και να παρακολουθήσουμε πολλές γυναικολογικές παθήσεις, όπως μάζες και κύστες ωοθηκών, πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια (γνωστή και ως πρόωρη εμμηνόπαυση), πολυκυστικές ωοθήκες (PCOS), ινομυώματα, πολύποδες και υπερτροφία του ενδομήτριου. Σε περίπλοκες περιπτώσεις, γίνεται τρισδιάστατη (3D) απεικόνιση της ανατομίας, ώστε να επιτευχθεί πιο ακριβής διάγνωση. Περαιτέρω, σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται κάποιο πρόβλημα (όπως ενδομητρικός πολύποδας, κύστη ωοθήκης κ.λπ.), μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος Doppler (ντοπλερ) με την οποία ελέγχουμε την αιμάτωση της μήτρας και των ωοθηκών και μας δίνει πληροφορίες για την καλοήθη ή κακοήθη φύση του προβλήματος.

Τέλος, παίρνετε ένα φάκελο που περιλαμβάνει μία αναφορά και φωτογραφίες από όσα έχουμε ελέγξει, καθώς, επίσης, και όλη την εξέταση  καταγεγραμμένη σε DVD, ώστε να μπορεί  να τη δει και ο θεράπων γιατρός σας.

Ωράριο λειτουργίας

Τα ιατρεία λειτουργούν κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Ιατρείο Κουφαλίων
Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: 09:00-13:30
Τρίτη-Πέμπτη: 17:00-21:00
Ιατρείο Γιαννιτσών
Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: 17:00-21:00
Τρίτη-Πέμπτη: 09:00-13:00
ΕΟΠΥΥ Η γιατρός είναι συμβεβλημμένη με τον ΕΟΠΥΥ

Κέντρο προγεννητικής διάγνωσης - Γυναικολογικό ιατρείο Γιαννιτσά

ΔιεύθυνσηΓκόνου Γιώτα 20 (πλατεία), 58100 Γιαννιτσά

ΤηλέφωνοTηλ / Fax: 23820 21400 | Kιν: 6937 186103 

Email Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γυναικολογικό - Μαιευτικό ιατρείο Κουφάλια

ΔιεύθυνσηΤζιβαροπούλου 77Α, 57100 Κουφάλια

ΤηλέφωνοTηλ: 23910 21355 | Fax: 2391021356 | Kιν: 6937 186103

Email Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο Facebook και στο Twitter