Δήμητρα Ζαβού Βιογραφικό

Ο διαδικτυακός ιστότοπος embryodiagnosis.gr δημιουργήθηκε το 2013 από την ιατρό κ. Δήμητρα Ζαβού, η οποία έχει και την επιμέλεια του προσωπικά μέχρι σήμερα.Η ιατρός Δήμητρα Ζαβού είναι χειρουργός Γυναικολόγος-Μαιευτήρας. Τα ειδικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στις υποειδικότητες της περιγεννητικής Ιατρικής και της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Διατηρεί δύο Ιδιωτικά Ιατρεία στα Γιαννιτσά και στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης όπου παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλο το φάσμα της σύγχρονης Γυναικολογίας και Μαιευτικής. Σε ένα πλήρες δικτυακό περιβάλλον εργασίας με προηγμένες δυνατότητες ψηφιακής αρχειοθέτησης βρίσκεται εγκατεστημένος ο υπερσύγχρονος έγχρωμος τρισδιάστατος ( 3D/4D) υπερηχογράφος General Electric Voluson Expert 730, ειδικά σχεδιασμένος για γυναικολογικές και μαιευτικές εφαρμογές.

Η  Δήμητρα Ζαβού είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης <<με βαθμό πτυχίου 7.9>>. Υπήρξε αποδέκτης υποτροφιών του ιδρύματος κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ) κατά τη διάρκεια των σπουδών της ανάμεσα στους πέντε πρώτους φοιτητές του έτους της.

Κατά την ειδικότητά της στην Πανεπιστημιακή κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έγινε αποδέκτης υποτροφίας ενός έτους για εξειδίκευση σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, και ως υπότροφος στο Πανεπιστήμιο του Schleswig-Holstein  της Γερμανίας εργάστηκε στο Τμήμα Υπερήχων της Περιγεννητικής Ιατρικής της κλινικής με εξειδίκευση στην παρακολούθηση κύησης υψηλού κινδύνου, τις πολύδυμες κυήσεις και τον προγεννητικό έλεγχο κύησης (Αυχενική διαφάνεια, 2ου επιπέδου υπερηχογράφημα, υπερηχογράφημα ανάπτυξης εμβρύου, ντόπλερ ομφαλομητρικής κυκλοφορίας και επεμβατική υπερηχογραφία με αμνιοπαρακέντηση και λήψη τροφοβλάστης).

Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας το 2006 και την ίδια χρονιά μετά από εξετάσεις απέκτησε από το ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας) την πιστοποίηση ικανότητας στην εκτέλεση υπερηχογραφήματος στην μαιευτική και στην  γυναικολογία. Τέλος, έχει συγγράψει και δημοσιεύσει δεκάδες εργασίες σε διεθνή ιατρικά περιοδικά  και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Η γιατρός είναι παντρεμένη με τον μικροβιολόγο Παπαδόπουλο Χρήστο και είναι μητέρα δύο παιδιών.